Kinezi depresiju leče šetajući kupus

0

Sa kupusom na lancu kroz grad
 

"Osećam da mogu da prebacim negativne misli o sebi na kupus, s njim prošetam i vratim se kući s većim samopoštovanjem", rekao je 17-godišnji Lui Đa Čen.

 

Njegov vršnjak Da Sja Sung kaže da ga više zanima njegov kupus nego roditelji. "On me bolje razume", rekao je ovaj tinejdžer i pozirao sa svojom glavicom kupusa.

 

Ovi mladi šetaju Pekingom i drugim većim kineskim gradovima sa kupusom na povodcu, a oko njih se skupljaju ljudi koji odmahuju glavom, pokazuju prstom, cokću ili fotografišu neobičan prizor.

 

Psihijatar Ven Čao veruje da terapija kupusom može da pomogne, ali upozorava da odnos s tim povrćem ne bi smeo da nadomesti ljudski kontakt. "Na kraju, ipak je zdravije popričati s nekim ko može i da odgovori", rekao je psihijatar.

 

Ono što je ostalo misterija kod ove terapije je kako pacijenti preživljavaju odlazak svoje voljene zelene glavice. Naime, znamo da pas i mačka mogu da žive duže od jedne decenije i svakodnevna šetnja i aktivnost njima produžavaju vek. Ali, šta sa kupusom? Ako se drži u zamrzivaču on može da potraje i do dve nedelje, a redovno izvođenje u šetnju vrlo brzo ga "pohaba" i biljka počinje da truli. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here