Tanjug
Dimitriju i Dačić

Predsednica Predstavničkog doma Kipra Anita Dimitriju, posle sastanka sa predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem, poslala je srpskom narodu poruku da će Kipar uvek biti uz Srbiju.

– Želim da vas uverim da će Kipar biti uvek uz Srbiju – rekla je Dimitriju u Skupštini Srbije i ocenila da postoje izuzetni odnosi između dve zemlje koji, kako kaže, mogu dalje da se unapređuju.

Navodeći da su joj prve posete po izboru na tu funkciju bile posete Grčkoj i Srbiji, Dimitriju je navela da su upravo te dve zemlje najveći prijatelji Kipra, posebno Srbija, kojoj je jasna borba koju Kipar vodi, jer je, kako kaže, vodi i sama.

– Moramo otvoriti nove perspektive u razvoju naših odnosa i da razvijemo još bolje izuzetne odnose koji već postoje između naših zemalja, da unapredimo međuparlamentarnu i diplomatsku komunikaciju i da ojačamo naš glas i delujemo zajedno u cilju zaštite međunarodnih prava – rekla je ona u Skupštini Srbije.

Dačić je kazao da je Kipar najveći prijatelj Srbije u Evropi, navodeći da je ta zemlja uvek bila na strani Srbije i imala razumevanja za probleme sa kojima se suočava u odbrani suvereniteta, kao što je, kaže, i Srbija imala razumevanja za kiparski problem. Dačić je istakao da Beograd želi da unapređuje bilateralne odnose, te da prijateljstvo treba negovati bez obzira koliko se ono podrazumeva.

– Mi često imamo više kontakata sa zemljama koje nas ne razumeju nego sa onima koje nas podržavaju, zato je važno da nastavimo saradnju – poručio je Dačić.

On je primetio da je Kipar uvek bio uz Srbiju i da se, između ostalog, u daljem razvoju odnosa može unaprediti i spoljnotrgovinska razmena koja sada iznosi oko 60 miliona evra.

Dačić je da će predsednica Dimitriju zakazati trojni sastanak predstavnika parlamenata Kipra, Srbije i Grčke, dodajući da se raduje daljem razvoju odnosa. Najavio je da će se Dimitriju sutra obratiti poslanicima u Skupštini Srbije na posebnoj sednici na čemu je Dimitriju izrazila zahvalnost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here