EPA-EFE/BONNIE CASH /
Džon Kirbi

Predsednik SAD Džozef Bajden izrazio je solidarnost sa demonstrantima u Iranu kada je na političkom skupu rekao da ne brinu, jer će “osloboditi Iran”, izjavio je danas portparol Saveta za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi.

On je to rekao novinarima dan nakon Bajdenove izjave na mitingu u Kaliforniji, preneo je Rojters.

Predsednik Irana Ebrahim Raisi poručio je ranije danas da je Iran oslobođen islamskom revolucijom 1979. godine, u odgovoru na obećanje američkog predsednika Džozefa Bajdena da će uskoro “osloboditi Iran”.

Bajden je pristalicama na jednom predizbornom skupu u četvrtak poručio da ne brinu, jer će “osloboditi Iran”, nakon što su ga iz publike pozvali da se pozabavi aktuelnim protestima koji su se proširili tom zemljom nakon smrti 22-godišnje Mahse Amini u policijskom pritvoru.

“Poručujem Bajdenu da je Iran oslobođen pre 43 godine”, izjavio je iranski predsednik u obraćanju koji je direktno prenosila državna televizija.

1 COMMENT

  1. Pa da viste doveli homeinija iz pariza postvili ga umjesto kralja.da nafta bude jeftinija.sada vam neodgovara ni vlast u iranu jer je neposlusna.zelja vam je da postavite novu vladu.koja ce biti poslusna i davati gas i naftu u bezcenje

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here