Kirbi: Srbija može da ugosti koga hoće, pa i Putina

0

Nismo se razumeli: Kirbi

"Srbija ima pravo da pozove koga hoće, kada god hoće, ja sam samo želeo da napomenem da je možda istorijski kontekst donekle iskrivljen", rekao je Kirbi.

 

Ambasador SAD je kazao da je Beograd oslobađala Treća ukrajinska armija tadašnjeg Sovjetskog Saveza i da su u tome učestvovali vojnici iz različitih sovjetskih republika.

 

"Ne radi se o tome da se ja ne slažem sa posetom gospodina Putina, nego o tome da, ako je smisao obeležavanje oslobođenja Beograda, onda se treba setiti svih koji su u tome učestvovali", rekao je Kirbi.

 

Na pitanje da li bi bilo prihvatljivije da Putin dođe nekog drugog dana, a ne na godišnjicu oslobođenja grada u Drugom svetskom ratu 20. oktobra, Kirbi je ponovio da Srbija ima pravo da pozove koga hoće, "pa i predsednika Putina na taj dan".

 

Kirbi je u intervjuu objavljenom u jednom dnevnom listu zapitao zašto Putin dolazi u Srbiju i da li su, uz Putina, u Srbiju povodom 70. godišnjice oslobođenja Beograda  pozvani i zvaničnici dugih zemalja – nekadašnjih republika Sovjetskog Saveza, odakle su
jedinice 1944. godine, u sastavu Crvene armije, učestvovale u oslobađanju Beograda.

 

"Kirbi je dobar čovek i odličan ambasador"

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here