Australijski teniser je u meču za titulu bio bolji od ruskog tenisera Danila Medvedeva, 7:6 (7:6), 7:6 (7:4) posle 97 minuta igre.

 

Nik Kirjosu (24) je ovo šesta titula u karijeri i druga u ovoj sezoni, pošto je u martu osvojio takođe turnir Serije 500, u Akapulku (bio je bolji od Aleksandera Zvereva).

– Ovo mi je bila jedna od najlepših nedelja u životu. Napravio sam ogromne korake. Postao sam prijatelj sa momkom koji pravi smutije, tačno zna kakve smutije volim. Igrao sam ping pong sa nekom decom pre finala. Publika je zaista divna, bila je ovo nedelja koju neću zaboraviti. Imao sam ljude koji su me podržavali, bili uz mene, nikad nisu izgubili veru u mene čak i kada sam ja gubio veru u sebe. To mnogo znači. Sjajno je osvojiti titulu, dokazao sam i sebi i ljudima koji me podržavaju da i dalje mogu da igram na najvišem nivou – poručio je Kirjos.

Kirjos je osim 500 poena zaradio i ček na 365.390 dolara. Njegov naredni turnir je Rodžers kup u Montrealu gde ga čeka duel sa Britancem Kajlom Edmundom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here