Kirkvud: Partizan i Zvezda sa ovakvim stadionima i navijačima ne mogu u Evropu!

0

 

Partizan i Crvena zvezda bi mogli da se suoče sa ozbiljnim problemom, jer UEFA kako stvari stoje, loše uslove, ali i ponašanje navijača neće više tolerisati.
To je zaključak sa Prve međunarodne konferencije Fakulteta za SPORT na temu “Menadžment bezbednosti SPORTskih takmičenja”. Prvi jasan signal upozorenja je poslao Škot Derek Kirkvud, komesar za bezbednost takmičenja u nadležnosti UEFA.

"Poznati ste u Evropi po utakmicama Zvezde i Partizana. Vervatno ću gledati i budući derbi. Vaši stadioni ne zadovoljavaju bezbednosne kriterijume, a znamo svi da su utakmice u regionu pune nacionalističkog naboja. Trebalo bi sprovoditi zakone da se to spreči. Engleska je pravi primer. Želja Evrope je da se porodice vrate na stadione, a Srbija mora da se zamisli nad sudbinom svojih najvećih stadiona", istakao je Derek Kirkvud naglašavajući da se UEFA naročito bori protiv nasilnički i nacionalističkim tribinama, po čemu smo u ovom trenutku na vrhu evropskog rangiranja.

 

"Kod nas je pravilnik FSS o bezbednosti na stadionima mrtvo slovo na papiru. U Engleskoj je Margaret Tačer preko noći porušila grade između igrališta i ublie, a problema posle kažnjavanja nema. Srbija neće moći da organizuje utakmice od evropskog znača pod pokroviteljstvom UEFA", dodao je Žarko Zečević, bivši generalni sekretar Partizana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here