Kiša najviše padala u Sjenici i Čačku

0

Protekli mesec u Sjenici obeležile su veće temperature za to doba godine i obilne padavine
 

Tokom poslednjih 10 časova u Sjenici je palo više od 30 litara kiše po kvadratnom metru. Rukovodilac radio stanice u Sjenici Fadil Mahmutović rekao je da se radi o obilnim kišnim padavinama prouzrokovanim neuobičajeno visokim temperaturama
za ovo doba godine.

 

"Protekli mesec u Sjenici obeležile su veće temperature za to doba godine i obilne padavine. U novembru je palo oko 62 litra kiše po metru kvadratnom, a i decembar je počeo sa kišom", rekao je Mahmutović.

 

Kiša koja već dva dana neprekidno pada u Sjenici povećala je vodostaj reke Grabovice, međutim, za sada ne preti opasnost od izlivanja. Grabovica je u delu toka kroz centar Sjenice još u koritu i ne stvara probleme u saobraćaju i funkcionisanju opštine.

 

U Čačku su poplavljene njive u selima Trbušani, Zablaće i Preljina, a voda je ušla i u dvorišta nekoliko kuća u tim selima, kao i u podrumske i pomoćne prostorije.

 

U Sektoru za vanredne situacije agenciji Beta je rečeno da su obilne kišne padavine izazvale noćas i problem sa kišnom kanalizacijom koja nije mogla da primi svu količinu vode, pa je voda ulazila u podrumske i pomoćne prostorije kuća na nekoliko lokacija od Trbušana do Preljine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here