Z. Mirković
Članovi "Mokranjca"

Srpski kulturni centar “Stevan Mokranjac” organizovao je u sredu prvomajski uranak na obali Dunava u Beču. Saša Božinović, potpredsednik “Mokranjca” ističe da se radi o tradicionalnom okupljanju, koje se organizuje svake godine.

– Ove godine je došao manji broj članova na uranak zbog lošeg vremena. Kiša je padala do jutra, pa je bilo i pitanje da li će moći da se organizuje druženje pod vedrim nebom, ali pošto su stale padavine odlučili smo da se ne odustane od tradicije – navodi Božinović.

Postavljeni su šator, roštilj na kom je pripremana hrana i čim je sunce izašlo došli su i članovi.

Oko stotinak ljudi se družilo više sati oko i ispod šatora SKC “Stevan Mokranjac” uz specijalitete sa roštilja, salate, kolače, ali i uskršnja jaja.

Druženje je upotpunila muzika članova društva.

Inače, SKC “Stevan Mokranjac” se uveliko priprema za Evropsku smotru folklora.
– Pripreme za nastup u Beogradu na Evropskoj smotri su u punom jeku. Međutim, imamo do tada još mnogo aktivnosti. U subotu zajedno sa Dragišom Despotovićem organizujemo gostovanje veterana Crvene Zvezde na stadionu FAVAC – ističe Saša Kostić, predsednik “Mokranjca”

U bogatom programu, koji će prethoditi utakmici veterana crveno-belih i veterana nekadašnje bečke Jugolige, prethodiće nastup srednjeg folklora “Mokranjca”.

Iz Italije u Švehat

Članovi SKC “Stevan Mokranjac” nastupaće 18. maja u Italiji, a 2. juna imaće štand na multikulti fešti u Švehatu.

Izvor:
Z. Mirković - Vesti

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here