Tanjug
Darija Kisić Tepavčević

Sve ono što je doneto na sednicama Kriznog štaba, svaka preporuka, prolazilo je vladu, odnosno, vlada je ta koja je odluke usvajala, a struka predlagala, izjavila je danas zamenica direktora Instituta “Batut” dr Darija Kisić Tepavčević.

Ona je tako odgovorila na pitanje novinara da li je Krizni štab od početka funkcionisanja doneo bilo kakvu odluku ili je sve “išlo” na vladu.

Upitana da li Srbija, pored Štaba ima i Republičku stručnu komisiju, kao što propisuje Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, Kisić je rekla da ta komisija svakako postoji i da je na njenom čelu direktor Infektivne klinike dr Goran Stevanović.

– Nismo se prvi put susreli za zaraznim bolestima. Ja nisam pravnik, radim svoj posao, kao i sve moje kolege, najbolje što možemo, sa istim ciljem, bez obzira kako se zovu tela koja postoje. To su isti ljudi koji se decenijama bore protiv zaraznih bolesti u našoj zemlji – rekla je Kisić Tepavčević.

Ona je navela i da svi članovi Kriznog štaba daju svoj maksimalan doprinos, bez obzira na njihov formalno pravni status u tom telu.

– Naša reč se podjednako čuje i tokom svih sastanaka, sve odluke smo donosili kao produkt stručne diskusije i one su praktično bile jednoglasne – dodala je ona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here