Tanjug
Darija Kisić Tepavčević

Mere u gerontološkim centrima donele su rezultat u borbi protiv virusa korona, izjavila je danas ministarka za rad Darija Kisić Tepavčević.

Ona je u Palati Srbija, gde su uručene nagrade dobitnicima konkursa J=DNAKI i foto-konkursa “Srbija bez barijera”, a povodom Međunarodnog dana invalidskih kolica, poručila da je u gerontološkim centrima zabeležen pad učestalosti obolevanja od virusa.

– Od početka godine je povoljnija epidemiološka situacija i od prvog dana kada smo započeli vakcinaciju to su nam bile prioritetne grupe. Značajan broj osoba u gerontološkim centrima je dobio obe doze vakcine protiv Covida – rekla je Kisić odgovarajući na pitanje novinara.

Podsetila je da su od pre dve nedelje počele posete u strogo kontrolisanim uslovima.

– Tu ne možemo da budemo mnogo fleksibilni, imamo preporuke kada su moguće posete njihovih srodnika.Takođe, izradili smo preporuke za izlazak u određenom vremenskom intervalu za sve korisnike koji su dobili obe doze vakcine. Moramo da budemo izuzetno oprezni – poručila je Kisić.

Istakla je da je ponosna na strpljenje i odgovornost koje su pokazali štićenici u staračkim domovima.

– Ovde vidimo da su mere dale efekte, pogotovo što gerontološke centre snabdevamo i antigenskim testovima, što je značajno doprinelo poboljšanju situacije – rekla je ona.

U prilog ide i toplo vreme, tako da će posete biti moguće i na otvorenom, dodala je.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here