Tanjug
Darija Kisić Tepavčević

Imamo optimistične parametre, sve manje zahteva za hospitalizacijom, rekla je danas zamenica direktora Instituta „Batut“ dr Darija Kisić Tepavčević.

– Nalazimo se u prelomnom trenutku, u kojem se očekuje da epidemijska krivulja krene silaznim tokom i upravo sada treba svi da smognu snagu, da se i dalje pridržavaju, više nego ikada, preventivnih mera i da svi zajedno doprinesu što bržem gašenju epidemije – rekla je ona na pres konferenciji Kriznog štaba.

Ona je rekla da se vidi da se poslednjih nedelja beleže prilično stabilne brojke laboratorijski potvrđenih slučajeva, uz izuzetno veliki broj testiranih, tako da se već izvesno vreme govori o platou.

– Imamo povoljne parametre koji su optimistični i pokazuju nam da je sve manji broj zhateva za hospitalizacijom i da je manji broj pacijenata koji se javljaju u covid ambulante – rekla je Kisić.

Navela je kao primer situaciju u Nišu, gde je u poslednja 24 sata testirano 117 osoba od kojih je samo jedna bila pozitivna.

– Znamo da je ne tako davno epidemiološka sitaucija bila lošija, uz visok procenat pozitivnih i iz toga se vidi da uz striktno poštovanje mera, možemo brzo da vidimo povoljne ishode i da očekujemo da u narednim danima imamo manje brojeve zaraženih, ali ne smemo da se opustimo već da damo maksimum – rekal je Kisić Tepavčević.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime