Tanjug
Darija Kisić Tepavčević

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je danas porodicu Andrić, koja sa šestoro dece i sedmim na putu živi u selu Joševo i tom prilikom istakla da su Andrići pravi primer kako treba da funkcioniše jedna velika porodica.

Ministarka je naglasila da su roditelji Nenad i Snežana stvorili i dalje stvaraju veliko bogatstvo, budući da će oni uskoro postati roditelji sedmog deteta i zahvalila im na tome što Srbiju čine bogatijom i lepšom, dodajući da je reč o porodici koja je puna ljubavi, topline, dečje mašte i u kojoj svako ima svoju ulogu i svoju obavezu.

Kisić je navela da je cilj Vlade Srbije da ovakvih porodica bude sve više u našoj zemlji, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Predsednik Opštine Ub Darko Glišić, koji je zajedno sa ministarkom posetio porodicu, naveo je da ta opština, u saradnji sa Ministarstvom za brigu o porodici i demografiju, pruža podršku svim porodicama sa decom i naglasio da je poboljšanje demografske slike jedan od prioriteta rada cele Srbije.

Glišić je dodao da porodicama sa više dece uvek treba pružiti podršku, jer one doprinose tome da opstanemo kao nacija.

Kisić je razgovarala sa Glišićem o unapređenju saradnje i populacionim merama koje će se realizovati u narednom periodu i istakla da je ova opština svake godine sve naprednija i lepša.

Ministarka je održala i predavanje srednjoškolcima na temu reproduktivnog zdravlja i dodala da joj je zadovoljstvo što mladi ljudi imaju tradiconalna mišljenja, neguju porodicu i svi sebe vide u porodičnom okruženju u budućnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here