Youtube/Lice Balkana
Henri Kisindžer

Postoje tri moguća ishoda ukrajinske krize, smatra bivši američki državni sekretar Henri Kisindžer.

On je, u intervjuu za britanski časopis “Spektejtor”, rekao da prvi scenario podrazumeva da Rusija kontroliše veći deo Donbasa, glavni industrijski i poljoprivredni region i pojas kopna duž Crnog mora, prenosi RIA Novosti.

Prema oceni Kisindžera, to bi bila pobeda za Moskvu i uloga NATO ne bi bila tako odlučujuća kako se ranije smatralo.

Kisindžer je naveo da bi drugi ishog bio pokušaj da Rusija bude potisnuta sa Krima i ocenio da bi to moglo da dovede do eskalacije sukoba.

Prema njegovom mišljenju, treći scenario podrazumeva povratak na pozicije pre otpočinjanja sukoba 24. februara.

Nerešena pitanja moći će da budu razmatrana na pregovorima, a situacija će verovatno biti zamrznuta na neko vreme, smatra Kisindžer.

3 COMMENTS

  1. Četvrti ishod je da se NATO vrati u svoje granice iz 1997. god. i to tako što će revoluciju napraviti Evropa, protiv svog NATO okupatora!

  2. Kakve droge tebe more? Druga i treća opcija nisu normalne za normalnog čoveka. Mani se hitlera i vaše umonolne potrebe da uništite Rusiju i pravoslavlje.

  3. Pusti emocije oko unistenja Rusije i unistenja pravoslavlja…., to su fejsbukovski medijski ciljevi…..no medjutim -samo su pare u pitanju. Tu nema nikakvih emocija niti visih ciljeva. Kad krv potocima tece, najvise je novca. I samo zgrtanje para produzuje ratove, u kojima mali ljudi, bilo da su Ukrajinci, Rusi, Srbi ili Eskimci stradaju, pate se po izbjeglistvima i ostaju bez svojih ognjista.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here