EPA/Valda Kalnina
Kolinda Grabar Kitarović

Kandidat HDZ za predsednika Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović rekla je na predizbornom skupu u Zagrebu da „mirne savesti“ traži poverenje od birača za drugi predsednički mandat jer je, kako je rekla, pomogla da se u prethodnih pet godina Hrvatska izvuče iz „apatije i sivila“ i da se ojača njen položaj u svetu.

– Izvukli smo Hrvatsku iz apatije i sivila. Hrvatska više nije na kolenima, Hrvatska je uspravna! Za Hrvatsku se ponovno u svetu zna po uspesima! Ponosna sam što sam imala priliku da pomognem Hrvatskoj da izađe iz recesije, ponosna sam što sam ojačala položaj Hrvatske u svetu – rekla je Grabar-Kitarović u zagrebačkoj Ciboni.

Zahvalivši se svima koji su je podržali na izborima pre pet godina, Grabar-Kitarović je ocenila da je to bio početak promena nabolje u Hrvatskoj i poručila da sada treba taj trend „nastaviti još krupnijim koracima“.

– Poznajem Hrvatsku i Hrvatska poznaje mene, Hrvatska zna šta sam radila za naše zajedničko dobro! A ukoliko još nije – Hrvatska je imala prilike kroz ovu kampanju da se podseti i dodatno upozna neke druge kandidate. Jeste li možda gledali sučeljavanje neki dan? I šta kažete? Trema ili neznanje? Ili nemar? Nebriga! – rekla je Grabar-Kitarović.

Ona je dodala da je spremna da je uporede sa bilo kime ko je nakon Franje Tuđmana bio hrvatski predsednik, prenosi Hina.

– Neka se stavi na jednu stranu mojih pet godina i 15 godina pre mene i biće svakome jasno šta je veće i bolje i zašto mirne savesti tražim od vas poverenje za drugi mandat – rekla je Grabar-Kitarović.

Istakla je i da „nije pobegla“ kada je bila najpotrebnija Hrvatskoj i da se vratila u svoju zemlju kada joj je najviše bila potrebna.

Grabar-Kitarović tvrdi da je pre pet godina, kada je pobedila na izborima, zatekla pasivnu, zapuštenu, pesimističnu Hrvatsku.

Ona je, aludirajući na sadašnjeg protivkandidata Zorana Milanovića, rekla da je tadašnji premijer govorio o Hrvatskoj kao o „slučajnoj državi“ i nazvao Hrvate „neveroatnim paradoksom“ i nacijom koja se jedva drži zajedno.

– A mi smo itekako bili zajedno pod vođstvom našeg prvog predsednika dr. Franje Tuđmana, i danas smo zajedno i bićemo zajedno – poručila je Grabar-Kitarović.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime