EPA/STR
Kolinda Grabar Kitarović

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović kaže da su joj mnogi prigovarali što je pozvala predsednika Srbije u posetu Hrvatskoj, ali da bi to ponovo uradila. 

Ona je dodala da otvorena pitanja, poput nestalih branitelja, ne mogu da čekaju da se „Srbija normalizuje kao država“.

„Prigovaraju mi što sam pozvala Vučića u Hrvatsku, ali i opet bih to napravila. Roditelji nestalih branitelja nemaju vremena za čekanje da se Srbija normalizuje kao država“, rekla je Grabar Kitarovićeva na predstavljanju knjige „Nestali u Domovinskom ratu 2“, prenosi zagrebačka N1 televizija.

Ona je rekla da su konkretni pomaci neophodni za njenu posetu Srbiji, „ne kao uslov, već kao nešto što je potrebno“, te u tom kontekstu podsetila da dokumenta koja je Vučić doneo u Zagreb nisu bila adekvatna.

„Nadam se da je Vučić iskren u tome i da će se naći barem određeni broj dosijea, jer sad je prošlo dosta vremena da nismo nikog pronašli“, rekla je Grabar Kitarovićeva i dodala da veruje da je Vučić, za dokumente koja je doneo u Zagreb tokom prošlogodišnje posete, „mislio da su uredni“.

„Ne verujem da bi dolazio u Zagreb i namerno se blamirao da je znao da nisu tačni“, rekla je Grabar Kitarovićeva i najavila da će to pitanje pokrenuti i pred Generalnom skupštinom UN.

Nakon prošlogodišnje posete Vučića Hrvatskoj, hrvatska predsednica izjavila je da je Vučić doneo dokumente nestalih osoba koje su već identifikovane.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime