Klajsters uništila Venus i osvojila Majami

0

Ovo je druga titula za 27-godišnju Belgijanku u ovoj sezoni, a 37. u karijeri.

Klajsters se prošlog leta vratila "belom sportu" posle godinu i po pauze i za manje od godinu uspela je da se, zahvaljujući trijumfu u Majamiju (drugi put, 2005), vrati u Top 10. Ona je izjednačila i skor sa Venus, pa je sada 6:6 u pobedama. Venus će od ponedeljka biti četvrta igračica sveta.

 

Belgijanka je od starta krenula snažno i odmah je oduzela servis Venus. Nastavila je u istom ritmu Belgijanka da "torpeduje" Amerikanku jakim i preciznim bekhendima i već posle 20 minuta imala je vođstvo od 4:1 i dva "brejka". Bez problema je Klajsters zadržala prednost i dobila prvi set sa 6:2.

 

U pauzi između dva seta Venus je zatražila lekarski tajm-aut kako bi zamenila zavoj na butini i kolenu. To bivšoj prvoj teniserki sveta nije pomoglo pošto je Klajsters u drugom setu zaigrala još agresivnije i sa samo 10 minuta došla do prednosti od 4:0. Venus je do kraja uspela samo da osvoji počasni gem tako da je današnja, klasična "igra mačke i miša", završena trijumfom Belgijanke sa 6:2, 6:1 za samo 58 minuta igre.

 

Klajsters, kojoj je ovo 27. titula na tvrdoj podlozi, u Majamiju je zaradila 700.000 dolara i 1000 WTA poena, dok je Venus morala da se zadovolji sa upola manjom sumom novca i 700 bodova.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here