EPA/Sergey Dolzhenko
Vitalij Kličko

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko izjavio je da će ruska javnost vremenom shvatiti da, kako je istakao, njihovi mladi vojnici umiru ni za šta drugo, osim za ambicije ruskog predsednika Vladimira Putina.

Bivši bokserski šampion to je izjavio za Bi-Bi-Si tokom sahrane poznatog antikoprucijskog aktiviste Romana Ratušnjija (24), ubijenog u Izjumu, u regionu Harkova 9. juna.

Gradonačelnik Kličko rekao je da ruski lider uništava milione života, kako u Ukrajini, tako i u Ukrajini.

– Ovo je, takođe, tragedija za Ruse i Rusku Federaciju. Ljudi to ne razumeju sada, ali sam siguran da će uskoro shvatiti realnost. Rusi umiru – za šta? Za Putinove ambicije? – zapitao je Kličko.

Kličko je bio među stotinama ožalošćenih koji su došli da odaju poštu Ratušnjem.

4 COMMENTS

  1. A tvoji za Zelenskog i tvoje ambicije .
    Ukrainska nacija nikad nije postojala .Ukraine je regionska oblast koja je do Kijeva bila Poljska drzava !

  2. E jadni Klickov,ne poznajes istoriju.Ukrajina nikada nije postojala sve dok se nije raspao SSR.Kao ni Hrvatska,Kao i BiH.Kao Makedonija.Kijev je nekada bio glavni grad Carske Rusije.Galiciju je Staljin pripoio SSSR u.Ukrajina je vec na putu potpunog nestanka i neka zahvali za taj put Zapadu EU i NATO paktu naravno i Americi.Nekada ce se u buducnosti spomnjati u nekum spisima da je tu bila jedna vestacka drzava kratkog daha i postojanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here