Tanjug/AP
Bil Klinton

Bivši američki predsednik Bil Klinton rekao je danas prilikom obraćanja u Prištini, gde su bili prisutni i predstavnici privremenih prištinskih institucija, da im je trebalo hrabrosti da “polože oružje, obuku odela i stave kravate”, ali da će im sada trebati drugačija vrsta hrabrosti.

Klinton je na Trgu Skenderbeg, gde se obeležava 20. godišnjica od ulaska NATO snaga na kosovsku teritoriju, rekao da je pre 20 godina bila potrebna ogromna hrabrost da se, kako kaže, “borite za vaše živote, domove i vašu decu”.

– Onda je bila potrebna drugačija vrsta hrabrosti da spustite oružje, obučete odela i stavite kravate. Biće potrebna potpuno drugačija vrsta hrabrosti, mudrosti i izdržljivosti da zamislite i izgradite bolje sutra – poručio je Klinton okupljenima.

Klinton, jedan od ključnih ljudi koji je uticao na odluku da NATO interveniše na KiM, rekao je između ostalog i da “voli tu zemlju” i da će za njega uvek biti velika čast što je bio uz njih “protiv etničkog čišćenja i za slobodu”.

Obeležavanju u Prištini prisustvuju i nekadašnja državna sekretarka SAD Medlin Olbrajt, bivši komandant NATO Vesli Klark, zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Metju Palmer, premijer i predsednik privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj i Hašim Tači…

4 COMMENTS

  1. НЕ, заБога НЕ!! Требало им је дрскости да након злочина обуку одела и ставе кравате, као да нису укаљали руке крвљу, али што рече Мишо Вујовић у својим написима у часопису “ДУГА” из 1992-е, “Шиптари могу обући одела али не могу да обуку фацу, увек их препознаш”.

  2. Pa zlo,činac tapše zl,očinca po ramenu.Obojica su obukli odela i stavili kravate ali kr,vave ruke iz odela a z,loba i pak,ost je još u njihovim očima.Zlo,činci se našlina jednom mestu da se uzajamno uteše.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here