Tanjug/AP
Sa meča Finiksa i Klipersa

U pobedi tima iz Los Anđelesa Boban Marjanović i Miloš Teodosić nisu dobili priliku.

Klipersi su pobedili sa 121:111. Njaveći košgeterski doprinos dali su Italijan Danilo Galinari i Lu Vilijams sa po 21 poenom, a Poljak Marćin Gortat je postigao 18. Bio je to peti uzastopni poraz tima čiji je trener Igor Kokoškov, a četvrti kod kuće.

Boston je na svom terenu savladao Dalas sa 114:93. U gostujućem timu sjajni slovenački as Luka Dončić je dao 19 poena (4-8 za tri). Njegov saigrač, jedna od najvećih legendi NBA 40-godišnji Nemac Dirk Novicki, oba poena je postigao iz slobodnih bacanja, a iz igre je imao očajnih 0-10. Od toga je za trojku šutirao 0-8.

Znajući o kakvoj se veličini radi, domaći navijači su u poslednjim sekundama bodrili Novickog da bar još jednom bude precizan jer bi tako postao najefikasniji gostujući igrač Zapadne konferencije na Bostonovom terenu. To je proslavljenom nemačkom košarkašu raširilo osmeh iako nije uspeo, a pitanje je hoće li imati sledeću priliku budući da je u poznim igračkim godnama.

I dalje taj rekord pripada legendi Lejkersa Kobeu Brajantu koji je dao 427 poena. Novicki je ostao na 426. Treći je Tim Dankan s 337.

Izvor:
Vestionline

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here