EPA/ROBERT PERRY

Liverpul je na korak od prve titule posle 30 godina, ali neizvesnost oko nastavka sezone verovatno podseća navijače na traumatičnu prošlost.

Tri pune decenije “crveni” nisu uspeli da pokore Premijer ligu, a najbliži su tome bili pre šest godina.

Taj 27. april je jedna od najbolnijih tačaka u istoriji za navijače Liverpula, a posebno za njihovog miljenika Stivena Džerarda.

“Crveni” su bili na tri koraka do toliko čekane titule, sa tri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Mančester siti.

Na Enfildu je gostovao Čelsi, a tim iz Londona nije imao relane šanse za titulu. Igrao se treći minut nadoknade prvog dela igre – Džerard se okliznuo, Demba Ba povukao loptu sa centra i doneo vođstvo svom timu – najavivši trijumf gostiju od 2:0.

Džerard je sa Liverpulom osvojio devet trofeja, ukljućujući Ligu šampiona 2005, ali je ovaj trenutak zasenio sve veliko što je uradio sa “redsima”.

“Seo sam na zadnje sedište automobila i samo sam osetio kako mi suze teku niz lice. Nisam plakao godinama, ali, kada sam se tada vraćao kući, nisam mogao da se zaustavim. Suze su samo navirale. Ne bih mogao čak ni da vam kažem da li je na ulicama bila gužva ili su bili prazne… Bio sam ubijen u pojam”, napisao je Džerard u svojoj autobiografiji o ovom trenutku.

Bio je to prvi poraz L’pula posle 11 uzastopnih pobeda.

“Bio sam umrtvljen, kao da sam izgubio člana bliske porodice. Osetio sam se kao neko ko je prosuo sve što je klub gradio u prethodne dve i po decenije. Nisam ni pokušao da prikrijem suze, a scena od tog popodneva mi se samo ponavljala u glavi… I ponavljala i ponavljala…”, dodaje Džerard, “Toliko sam želeo tu pobedu sa mojim Liverpulom, a ona je jednostavno nestala, u sekundi, opet. Nisam mogao da zaustavim emocije. Bio sam ljut na sebe. Nisam znao gde se nalazim. Proživeo sam toliko lepih trenutaka u mom klubu, doživevši na tom putu uspehe koje ni kao dečak nisam sanjao”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here