Na svečanosti Udruženja fudbalskih novinara Engleske u Mančesteru dvojici trenera uručena posebna priznanja, a oni su šaljivim govorima zvanicama izmamili smeh.

Nemcu Jirgenu Klopu kristalna lopta je pripala za titulu evropskog prvaka s Liverpulom, a Špancu Đozepu Gvardioli za triplu krunu s Mančester sitijem u engleskom fudbalu u prošloj sezoni. Gvardiola je rekao da ne bi imao ništa protiv da se s Klopom menja za trofeje, jer on žarko želi na krov Evrope, kao što nemački stručnjak, siguran je, vapi za tronom u “kolevci fudbala”.

Klop je ispričao kako se, dok je sa suprugom gledao televizijski prenos utakmice pod visokim pulsom, uzdao da će Lester kao gost da spotakne “građane” u pretposlednjem kolu Premijer lige, a to bi “redsima” širom otvorilo vrata za prvu titulu šampiona posle 1990. Ali, belgijski half veteran Vensan Kompani pokopao mu je nade snažnim udracem u 70. minutu, što je bio i jedini pogodak na Etihadu. Siti je u prvenstvu završio s bodom više od Liverpula.

– Jirgen ne zna da to što je on preživeo tada, ja sam preživljavao u svakom kolu gledajući kako Liverpul daje golove u poslednjim minutima. I svaki put sam mislio da se to neće ponoviti, a ponavljalo se – rekao je Gvardiola dok se salom još jednom prolomio smeh.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here