EPA-EFE/Laurence Griffiths
Jirgen Klop

Proteklih dana glavna preokupacija na ostrvu je da li će Mohamed Salah napustiti Liverpul.

Zato se oglasio menadžer Liverpula Jirgen Klop i odbacio je spekulacije o odlasku Egipćanina.

Salah je prošlog vikenda u intervjuu za španski AS pohvalno govorio i Real Madridu i Barseloni, posle čega su se pojavile spekulacije o njegovoj budućnosti na Enfildu.

Ugovor 28-godišnjeg egipatskog napadača sa Liverpulom ističe za dve i po godine.

– Mi nikada ne pričamo (o ugovorima). Mo je u dobrom raspoloženju i formi i to je najvažnija stvar. Mogli ste ga danas videti kako se mnogo smeje. Vama je lepo da pišete ostale stvari, ali zaista nema ništa (da se kaže) – rekao je Klop, preneo je Skaj.

Salah je ove sezone postigao 13 golova u 13 utakmica u Premijer ligi.

Liverpul je neporažen u poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima, a posle pobede nad Kristal Palasom od 7:0 prošle subote, na prvom mestu na tabeli ima četiri boda više od drugoplasiranog Lestera. “Crveni” su treću godinu uzastopno prvi na tabeli uoči praznika.

U narednih devet dana Liverpul će igrati protiv Vest Bromviča, Njukasla i Sautemptona, a Klop želi da ekipa zadrži visoki standard.

– To je najbolja pozicija na kojoj možete biti u ovom trenutku. Pre dve godine kada nismo osvojili titulu, a bili smo na vrhu, to nije bilo zbog nedostatka fokusa, već zbog kvaliteta protivnika. Taj kvalitet je i dalje tamo – naveo je Klop.

Novi menadžer Vest Bromviča Sem Alardajs poslednji je trener ekipe koja je pobedila na Enfildu, u aprilu 2017. godine kada je predvodio Kristal Palas (2:1).

– Naravno to je nezgodno. Analizirali smo jutros, to je mešavina Evertona kada je Sem bio tamo u poslednjem meču i njegove prve utakmice protiv Aston Vile. Očekujem teškog protivnika. Uvek je teško protiv ekipa Sema Alardajsa. Oni su dobro organizovani, ne prave mnogo galame oko poseda i u njihovoj situaciji, ući će u pravu borbu – naveo je nemački trener.

– Sem je specijalista za organizaciju ekipa za ovaj tip borbe. Očekujemo tešku utakmicu – dodao je Klop.

Utakmica protiv Vest Bromviča na programu je 27. decembra na Enfildu. Klop je rekao da se nada da će se Džejms Milner i Džerdan Šaćiri oporaviti za taj duel, ali je dodao da Tijago Alkantara nije spreman.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here