EPA/ANDY RAIN
Jirgen Klop

Menadžer Liverpula Jirgen Klop komentarisao je situaciju u kojoj se nalazi Čelsi.

Čelsijev bankovni račun suspendovan je posle sankcija kojima je obuhvaćen vlasnik kluba Roman Abramovič, a sve zbog veza sa režimom Vladimira Putina, kao i njim lično.

Kako je obrazloženo, ovo je učinjeno kako bi banka imala vremena da proceni licencu koju je Čelsi privremeno dobio da bi se takmičio.

Vlada Velike Britanije donela je odluku da se šampionu Evrope dozvoli da nastavi sa takmičenjem, iako su sve druge operacije kluba, kao deo imovine Abramoviča, zamrznute. Sve ovo je, naravno, urađeno sa namerom da se spreči Abramovičevo zarađivanje novca u Britaniji.

To znači da Čelsi ne može da plaća ništa, pa ni svoje zaposlene. Ovo je privremena suspenzija i može biti relativno brzo podignuta, što u Čelsiju i veruju da će se dogoditi.

– Samo je jedan čovek odgovoran i to je Putin. Ne znam Romanovu ulogu u svemu tome. Mogli smo da pretpostavimo prethodnih godina da je blizak. Iskreno, mislim da je britanska Vlada uradila 100 odsto pravu stvar. To nije dobro za zaposlene u Čelsiju i navijače, shvatam. Ali mislim da je Vlada uradila pravu stvar – rekao je Klop.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here