EPA-EFE/NEIL HALL

Trener fudbalera Liverpula Jirgen Klop kritikovao je odluku da se polufinale engleskog FA kupa između Mančester Sitija i Liverpula igra na Vembliju.

Odlučeno je da bude tako zbog nedostatka prevoza za navijače oba kluba.

– Jedna od najsmešnijih stvari koje sam ikad čuo. Ne znam o čemu su razmišljali, da u polufinalu neće biti nijednog kluba sa severozapada? Neverovatno je da se ovakve stvari dešavaju – rekao je Klop.

Polufinale FA kupa igra se 16. aprila kada zbog radova neće biti direktnih vozova do Londona, zbog čega će Fudbalska asocijacija (FA) obezbediti autobuse za 5.000 navijača. Gradonačelnici Mančestera i Liverpula potpisali su zajedničko pismo u kom su od FA tražili da polufinale bude pomereno.

Klop dodaje da je polufinale moglo da se održi između utakmica Lige šampiona, ali i da zna da će na Vembliju biti navijača.

– Znam naše navijače, naći će način, ali mi je žao što im je neko to otežao. Trebalo bi da bude lakše da gledate svoj klub – rekao je Klop.

Kapiten Liverpula Džordan Henderson takođe je kritikovao ovu odluku.

– Radi se o navijačima. Na neki način, ovo je njihov dan. Imalo bi smisla da se promeni stadion, pogotovo zato što su oba kluba sa severozapada – rekao je Henderson.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here