Kineska opština Baošan i ženski košarkaški klub Šangaj Baošan Dahua, u kome radi selektorka srpskih košarkašica Marina Maljković, donirali su narodu u Srbiji 300.000 maski.

Kako je saopšteno, tim povodom su u konzulatu u Šangaju prijem za predstavnike Baošana i ŽKK Šangaj Baošan Dahua organizovali generalni konzul Republike Srbije Dejan Marinković, kao i Saša Jeremić vicekonzul.

“Kineskim prijateljima uručena je zahvalnica, kao i poziv, da kada pandemija prođe, ponovo posete Srbiju, gde su i pre tačno godinu dana bili specijalni gosti Marine Maljković. Marina Maljković se putem video linka javila iz Beograda i istakla je posebnu zahvalnost, a predstavnici opštine Baošan su naglasili da selektorka Srbije predstavlja most između dva naroda”, navodi se u saopštenju Pokreta za žensku košarku Marina Maljković.

Srpska selektorka Marina Maljković već dve sezone predvodi košarkaški klub Šangaj Baošan Dahua, a od prošle godine veoma uspešno sprovodi i program Pokreta za žensku košarku Marina Maljković, koji za cilj ima promociju košarke među devojčicama uzrasta od 7 do 15 godina.

S tim u vezi je prošlog novembra u Baošanu otvorena košarkaška akademija koja nosi ime srpske selektorke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here