EPA-EFE/Boris Pejovic
Milan Knežević

Lider Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević saopštio je da je za rešenje aktuelne krize u Crnoj Gori neophodan razgovor, pa makar o tehničkoj vladi i određivanju datuma prevremenih parlamentarnih izbora.

– Verujemo da bi bilo neophodno da se prekine sukob na relaciji Krivokapić-Abazović, kao i između ostalih predstavnika parlamentarne većine, te da se kroz razgovor pokuša doći do rešenja – rekao je Knežević.

On smatra da, ako se uspe izaći iz začaranog kruga optužbi između premijera Zdravka Krivokapića i potpredsednika Vlade Dritana Abazovića, lako može postići dogovor.

Knežević je potvrdio da će DF glasati za smenu Abazovića, ali isto tako i za skraćenje mandata skupštini, ako nema dogovora unutar parlamentarne većine.

– Smatramo da skraćenje mandata skupštini i određivanje datuma prevremenih paralmentarnih izbora podrazumijeva formiranje tehničke vlade koja bi trebalo da sprovede te izbore – istakao je Knežević.

Ocenio je da su sukob među vladajućom većinom inicirali oni koji žele da sačuvaju fotelje.

– Imamo realan problem foteljaške svesti koja želi da zaustavi Crnu Goru na njenom evropskom putu – naveo je Knežević.

Dodao je da, iako je DF pristao da bude deo eksperimenta Krivokapić-Abazović u prošloj godini, ovog puta neće pristati ni na kakve ucene i ponižavanja, niti će dozvoliti da, kako je naveo, 67 odsto parlamentarne većine koju prezentuje Front bude marginalizovano ili predstavljeno kao nepodobno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here