EPA-EFE/Boris Pejović
Zdravko Krivokapić

Jedan od lidera Demokratskog fronta i predsednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević traži od premijera Zdravka Krivokapića da objasni javnosti da li je bugarskom premijeru ili srpskoj premijerki poslao dopis u kojem “preklinje za pšenicu, brašno, kukuruz, šećer i kuhinjsku so”.

Knežević je uz reagovanje, dostavio i dopise, koje je kako je naveo Krivokapić uputio premijerki Srbije Ani Brnabić.

– Da bi ovo preklinjanje Srbiji bilo sistematizovano, napravio je i tabelarni pregled mesečnih i šestomesečnih potreba Crne Gore za ovim poljoprivredno prehrambenim proizvodima. Čak je tražena i so koja nije na listi zabrane, i koju Srbija uvozi iz BiH. Ipak, ono što se da primetiti u ovom tabelarnom pregledu Zdravka Krivokapića jeste da Crna Gora jedino nema potrebe za kokainom i cigaretama, jer su za ova dva nacionalna strateška proizvoda napravljene zalihe i u slučaju nuklearnog rata – naveo je Knežević.

U saopštenju, lider DNP-a između ostalog navodi da će danas biti u Beogradu da gleda večiti derbi Crvene zvezde i Partizana.

– Da su druge okolnosti pozvao bih i njega da mi pravi društvo, ali pošto se Krivokapić strateški okrenuo Bugarskoj, ipak mu predlažem da danas odgleda utakmicu Lokomotive iz Plovdiva i Arde – dodao je on.

Dodaje i da kada su u pitanju stavovi Krivokapića o SPC i njenim episkopima, da mu ostaje da se zapita “šta li bi sve izgovorio o njima da nije ovakav vernik pun milosrđa i najlepših hrišćanskih vrlina”.

– Mada mislim da je to ipak više pitanje za mitropolita Joanikija da kaže da li podržava ove vaskršnje tlapnje Zdravka Krivokapića usmerene protiv SPC i njenih episkopa. Ali ono što sigurno podržava moja malenkost, jeste najava Zdravka Krivokapića da će napisati memoare. Posle pojave barona Minhauzena nemam sumnju da će Krivokapićevi memoari nadmašiti sve dogodovštine dosad najslavnijeg lažova u istoriji književnosti – navodi Knežević

On je u saopštenju ocenio da je Krivokapić tokom intervjua za RTCG još jednom, kako je naveo, “demonstrirao laž kao jedini poznati model svog delovanja”.

– Za nekog ko je u 2020. godinu ušao kao Srbin, 2021. godinu započeo kao dvesta posto Crnogorac, da bi u 2022. godini postao Tuta Bugarin, tehnički premijer Krivokapić će dobiti ekskluzivnu priliku da objasni crnogorskoj javnosti da li je bugarskom premijeru ili srpskoj premijerki poslao dopis u kojem preklinje za pšenicu, brašno, kukuruz, šećer i kuhinjsku so – naveo je Knežević.

Krivokapić je rekao da je zvanična Srbija pokušala je da uceni Crnu Goru da li će joj obezbediti osnovne životne namirnice u zavisnosti od toga hoće li biti deo Otvorenog Balkana ili neće. Dodao je da je Podgorica nakon odluke Srbije da zabrani izvoz tražila alternativne načine snabdevanja i da je, kako je rekao, “na dobrom putu”.

– Pokrenuta je inicijativa da se brašno dobavlja iz Bugarske, što je unelo paniku u Srbiji – rekao je Krivokapić.

Dodao je da je razlika između Srbije i Bugarske u ceni transporta žitarica, ali da se traži optimizacija tih troškova i da će, ako to uspe, troškovi transporta biti i manji nego iz Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here