Hrvatska olimpijka Matea Jelić stigla je u rodni Knin gde joj je priređen svečani doček koji je i zaslužila osvajanjem medalje na Olimpijskim igrma na kojima je osvojila zlato u tekvondou. 

Ona je medaljom oduševila naciju,a nacionalni naboj je dodatno podigla izjavama o Oluji i ratu, uz napomenu da je istakla da ne mrzi nikoga.

Njoj je upriličen doček, a na bini je sa mnogo emocija otpevala pesmu Marka Petkovića Tompsona “Lijepa li si”.

– Ja volim svoju domovinu, a za Oluju osećam veliku ljubav kao i prema svojoj zemlji. Moj tata je bio u ratu i meni je drago kada vidim naše vojnike, odnosno da imamo tu snagu. Nisam ništa htela da okrenem na mržnju. Znam ko sam i odakle sam i nije me toga sram – rekla je Jelićeva pre nekoliko dana.

Ona je po dolasku u Tokio izjavila da joj je najveća želja da osvoji zlato i proslavi taj uspeh zajedno sa godišnjicom vojne akcije Oluja u kojoj je prtoerano 250.000 Srba sa svojih ognjišta.

– Doček u olimpijskom selu je bio sjajan. U selu su me dočekali kao da sam kod kuće. To smo mi Hrvati! Uvek se držimo zajedno. Želim da doček spojim s proslavom Oluje! Jedva čekam da se vratim u Knin. U Hrvatsku se verovatno vraćam za dva dana, a taman se bliži i godišnjica Oluje. Taj događaj mi jako puno znači. Oluja je za mene nešto posebno i volela bih da napravimo jednu zajedničku veliku feštu. Bila bi mi čast, zaista – rekla je Jelićeva.

Kako je sve izgledalo na proslavi možete pogledati OVDE.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here