Lična arhiva

Posle online izdanja, na tržištu se pojavilo i štampano izdanje knjige “Beograd novog doba” autora Dejana Voštića.

Knjiga “Beograd novog doba” je zbirka od 17 kratkih priča koja na slikovit način opisuje život običnog čoveka u metropoli u svakodnevnim situacijama sa kojima se susreće. Različitim temama, priče podstiču čitaoca na razmišljanje, nudeći mu snažne poruke kao odgovore na izazove i nedoumice kojima je okupiran usled brzog načina života.

“Posle dužeg vremena i problema koji su se pojavili zbog pandemije i koji su odlagali štampanu verziju moje druge knjige “Beograd novog doba”, knjiga se nedavno pojavila na tržištu. Online verzija knjige predstavljena u prvoj polovini godine, odlično je prihvaćena u javnosti što me je podstaklo da se aktiviram i oko izdavanja štampane verzije knjige. Priče su prilagođene modernom vremenu i obrađuju teme koje su itekako prisutne u našim životima, ali na koje možda ne obraćamo toliko pažnju. Svestan činjenice da su se životne okolnosti drastično promenile i da se stalno menjaju, čitaocima sam ponudio priče koje će im pomoći u svakodnevnim situacijama, ali i u oslobađanju od raznih nedoumica i predrasuda. Bavio sam se i temama kao što su ljubav, prijateljstvo, religija, nada, ostvarenje snova, osnovama straha, ali i verom, pre svega, jer smatram da je vera, osim ljubavi, najveći motor koji nas pokreće u životu. Vreme u kom živimo je dosta teže, rekao bih čak i mračnije, u odnosu na neke veselije sedamdesete ili osamdesete godine prošlog veka, pa sam zbog toga pričama dao realističan karakter prilagođen vremenu sa pozitivnim raspletima i snažnim porukama. Iako je stvarnost sumornija u odnosu na neka prošla vremena, ipak postoje snopovi svetlosti koji nam daju nadu iščekujući pozitivniju budućnost”, rekao je autor knjige Dejan Voštić.

Knjiga “Beograd novog doba” može se nabaviti u knjižarama “Dereta” u Knez Mihajlovoj 46 i “Leo komerc” u Uroša Martinovića 14 u Beogradu.

Dejan Voštić, autor Knjige “Beograd novog doba”

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here