Kompanija "Dunav osiguranje" a.d.o.
"Dunav osiguranje" i Ana Dornik donirali knjige KBC "Bežanijska kosa"

Preventiva i rana dijagnoza pravi su put za blagovremeno otkrivanje i lečenje karcinoma dojke, a lično iskustvo u borbi s opakom bolešću Ana Dornik pretočila je u knjigu Ti si Ta, čiju promociju širom Srbije podržava Kompanija “Dunav osiguranje”.

U utorak, 28. februara, Maja Marković, direktorka Centra za marketing Kompanije “Dunav osiguranje”, i Ana Dornik posetile su Kliničko-bolnički centar “Bežanijska kosa” u Beogradu i donirale sto pedeset primeraka dragocene knjige pacijentima te zdravstvene ustanove.

Ana Dornik, autor knjige “Ti si ta”

‒ Kao neko ko se uspešno izborio s karcinomom dojke, naučena da ništa ne prepuštam slučaju, zalažem se za podizanje svesti o značaju zdravstvene prevencije ‒ istakla je Ana Dornik prilikom posete KBC “Bežanijska kosa”. ‒ Svest da blagovremeno mislite na sebe, kako kroz preventivne preglede tako i kroz dobrovoljno zdravstveno osiguranje, mora da se neguje da bismo bili spremni na nepredvidive životne izazove. U momentima kada mi je zdravlje bilo narušeno, shvatila sam koliko sam svojim stavom i dobrim odlukama olaškala sebi i svojoj porodici, ali i koliko je važno naći pouzdanog saveznika u borbi s bolešću kakav je “Dunav osiguranje”.

Na značaj knjige ne samo za pacijente kojima je dijagnostikovana bolest već i za one koji prolaze kroz proces oporavka i ozdravljenja ukazala je direktorka KBC “Bežanijska kosa” doc. dr Marija Zdravković. Ona je u ime svih zaposlenih i pacijenata te bolnice zahvalila Ani Dornik što je svoje tegobno iskustvo usmerila na pronalaženje rešenja i pružanje podrške i pomoći osobama kojima je ona neophodna i Kompaniji “Dunav osiguranje”, koja je pokazala izuzetnu posvećenost u borbi društva da se blagovremenim dijagnostikovanjem i lečenjem stane na put malignim bolestima.

‒ Vera u pozitivan ishod lečenja neophodna je kako bi se, pored najsavremenijih terapija, došlo do izlečenja, o čemu svedoči ova knjiga ‒ naglasila je dr Zdravković.

“Dunav osiguranje” i KBC “Bežanijska kosa” u zajedničkoj misiji

‒ Redovni pregledi mogu značajno doprineti ranom otkrivanju i uspešnom lečenju mnogih bolesti. U tome nam pomaže dobrovoljno zdravstveno osiguranje, koje pored usluge bolničkog i vanbolničkog lečenja obuhvata i preventivnu zaštitu, odnosno sistematske preglede. Svest da smo kupili polisu i ugovorili sistematski pregled dodatno nas motiviše da bar jednom godišnje detaljno proverimo svoje zdravlje u odabranoj zdravstvenoj ustanovi ‒ podvukla je Maja Marković.

Ona je istakla da je Kompanija “Dunav osiguranje”, prateći rastuću tendenciju obolevanja od kancera u našoj zemlji, a pri tom svesna da je obolelom naročito važna podrška u prvim danima saznanja o bolesti, osmislila polisu osiguranja Cancer protection. Premija tog osiguranja je izuzetno pristupačna, a osim jednokratne naknade u iznosu od 500.000 do 5 miliona dinara, polisa omogućava i dobijanje drugog lekarskog mišljenja tima lekara angažovanih od strane vodećih svetskih zdravstvenih ustanova o dijagnozi i o načinu lečenja, na osnovu detaljnog pregleda medicinske dokumentacije. Dosadašnje iskustvo potvrdilo je da se drugo lekarsko mišljenje gotovo uvek poklapa s mišljenjem naših lekara, što je dodatna sigurnost za pacijente i potvrda visokog kvaliteta zdravstvenih usluga pruženih u našoj zemlji ‒ naglasila je Marković.

‒ Ana Dornik svedoči o tome da su i maligne bolesti izlečive ako ih otkrijemo na vreme i rešimo da izađemo kao pobednik. Zato je “Dunav osiguranje” odlučilo da joj pomogne u misiji da motiviše žene obolele od kancera na putu izlečenja ‒ rekla je Marković najavljujući promocije knjige Ti si Ta u Zrenjaninu 2. marta, u Kraljevu 6. marta, u Novom Pazaru 19. marta, a potom i u drugim mestima u Srbiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here