pixabay.com
Rusija

Zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško potvrdio je danas da će predstavljati Ministarstvo spoljnih poslova u Savetu NATO-Rusija na sastanku u Briselu 12. januara.

– Rusku delegaciju će činiti diplomate i zvaničnici Ministarstva odbrane. Ja ću predvoditi tim Ministarstva spoljnih poslova – potvrdio je Gruško za TAS S.

Gruško je poručio i da objavljivanjem planova da održi vanrednu video konferenciju ministara spoljnih poslova uoči sastanka Saveta NATO-Rusija, Severnoatlantska alijansa pokušava da poveća tenzije oko unutrašnjeg ukrajinskog sukoba.

– Očekujemo takve korake od Alijanse. Obično su Savetu NATO-Rusija uvek prethodili ili sastanci Komiteta NATO-Ukrajina ili sastanci Severnoatlantskog Saveta. To su neki signali koje nam NATO šalje da su zabrinuti zbog navodne koncentracije ruskih snaga – rekao je Gruško.

NATO je danas potvrdio sastanak Saveta NATO-Rusija 12. januara i pozvao Moskvu da razmotri „zabrinutost Alijanse u vezi sa delovanjem Rusije“.

Poslednji sastanak Saveta NATO-Rusija održan je u leto 2019. godine, ali nije dao nikakve praktične rezultate, navodi TAS S.

Sednica Vojnog komiteta na nivou NATO načelnika generalštabova (MČS) takođe će se održati u Briselu 12. i 13. januara.

Gruško je bio stalni predstavnik Rusije pri NATO u Briselu od 2012. do 2018, podseća TAS S.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here