EPA/WALLACE WOON

Iako Priština tvrdi da su se gotovo sve članice Izvršnog komiteta Interpola složile da se zahtev za prijem Kosova razmatra na predstojećoj Generalnoj skupštini u Čileu, u sedištu Interpola kažu da će se dnevni red tog zasedanja utvrditi tek u oktobru, pišu “Večernje novosti”.

Dnevni red 88. Generalne skupštine Interpola preliminarno je razmatran u junu, ali je ostala nepoznanica da li je tom prilikom postojala većina da se u njega uvrsti izahtev Pristine za prijem.

List navodi da je pitao Interpol kako su tada pojedinačno glasale zemlje članice Izvršnog komiteta Interpola, ali da nije dobio konkretan odgovor iz sedišta svetske policijske organizacije u Lionu.

“Izvršni komitet će odobriti dnevni red 88. Generalne skupštine na svom sledećem sastanku u oktobru. Zatim se o dnevnom redu glasa u Skupštini, tako da u ovoj fazi ne možemo da pružimo više informacija”, rečeno je “Novostima” u Interpolu.

List podseća da Izvršni komitet Interpola ima 13 članova – Alžir, Rusija, Argentina, Ujedinjeni Arapski Emirati, Francuska, Brazil, Moldavija, Angola, Nigerija, Holandija i predsedavajuća Južna Koreja – dok su mesta Amerike i Azije upražnjena.

Od pomenutih zemalja, njih sedam ne priznaje kosovsku nezavisnost, podsećaju “Novosti”.
Generalna skupština Interpola zasedaće od 15. do 18. oktobra u prestonici Čilea, Santjagu.

4 COMMENTS

  1. Dok se Kosovo ne primi u Interpol, tamo će kriminal cvjetati, što odgovara u prvom redu Srbiji.

  2. Sta ti dispr tu. Sta ti znas kome sta odgovara? Kosovo je vec u interpolu jer je Srbija u interpolu a Kosovo je Srbija! Kosovo je okupirano i nema pravosude jer je okupirano i trenutno na vlast su kriminalci , teroristi i ratni zlocinci!!! A nasi politicari nemaju onu stvar da proglase okupacijom i da gone gamad krivicno.

  3. Kosovo ce biti clanica Interpola najkasnije kad Srbija prizna Kosovo.
    A Srbija to, prije ili kasnije, MORA

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here