Ko ima može i da prespava u Šenbrunu

0

 

Nekadašnja letnja palata Habzburgovaca, najveća turistička atrakcija Beča, od 30. aprila će ponuditi spavanje u apartmanu s pogledom na dvorske vrtove, a gostima će na raspolaganju biti sobar, kuvar, pa i kočija ako žele.

 

"To je jedinstveno u Evropi", rekla je Birgit Reitbauer iz austrijske hotelske kompanije "Verkersbiro", inicijatora carske ponude.

 

Apartman, u kojem će turisti moći da spavaju, smešten je iznad nekadašnje spavaće sobe cara Franja Jozefa, i kancelarije u kojoj je njegova supruga Elizabeta, poznatija kao Sisi pisala pesme i vodila dnevnik.

 

Renovacija apartmana koštala je 400.000 evra, a sastoji se od dve sobe, dva kupatila, salona, trpezarije i male kuhinje sa frižiderom, koji će biti napunjen flašama šampanjca. 

 

Podignut kao austrijski odgovor na francuski dvorac Versaj, zamak Šenbrun i njegovi vrtovi, u kojima se nalazi najstariji zoološki vrt Evrope, UNESCO je svrstao u svetsku baštinu čovečanstva, a privlači osam miliona posetilaca godišnje.

 

Cena prava sitnica 

Cena noćenja je od 699 evra po osobi, a paket "Medeni mesec" za 2.700 evra mladencima nudi bračnu noć u dvorcu uz ruže, šampanjac, minjone, romantičnu kupku i doručak. Za 4.900 evra po noćenju nudi se "carski paket" koji uključuje večeru, koju je pripremio privatni kuvar, i obilazak dvorca, zatim doček uz cveće, minjone i šampanjac.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here