Ko je Al Kapone Evropske unije?

0

Martin Šulc (levo) i Žan Klod Junker (desno) imaju većinu u EP, tako da ništa od smene
 

Junkera u četvrtak, 27. novembra, čeka glasanje o poverenju pošto je u medijima objavljena vest da je Luksemburg tokom njegovog mandata na funkciji premijera davao poreske olakšice multinacionalnim kompanijama. Zahtev su podnele poslaničke grupe antievropskih stranaka, među kojima je britanska UKIP Najdžela Ferejdža, italijanski "Pet zvezdica" Bepe Grilja i "Nacionalni front" Lepenove.

 

Junker, koji je na čelo Evropske komisije stupio 1. novembra, najavio je da će pojačati regulative protiv izbegavanja poreza. Lepenova je osporila Junkerove kvalifikacije da predvodi bilo kakav potez EU protiv izbegavanja poreza zbog postupaka Luksemburga tokom njegovog premijerskog mandata.

 

"To je pouzdano kao i imenovanje Al Kaponea za šefa komiteta za bezbednost i moral", istakla je Lepenova.

 

Poslanik UKIP-a Stiven Vulf izjavio je da su optužbe protiv Junkera "mrlja koja će prekriti Komisiju". "To je gadan skandal i neće samo tako nestati", dodao je Vulf.

 

Izvor iz Brisela rekao je da zahtev ne može biti usvojen, jer će protiv biti Junkerova partija desnog centra "Stranka evropskih naroda" i Socijaldemokratska partija predsednika Evropskog parlamenta Martina Šulca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here