EPA-EFE
Grupa Maneskin, pobednici Evrovizije u Roterdamu

Pobednik 65. Pesme Evrovizije je italijanski bend Maneskin s pesmom “Zitti E Buoni”. Grupu čine pevač Damiano, Viktorija, Tomas i Itan, a bend je formiran pre šest godina, tačnije 2015.

Veliki proboj na italijansku muzičku scenu imali su 2018. godine, kada su objavili dva singla “Morirò da Re” i “Torna a casa” uoči prvog studijskog albuma „Il ballo della vita“, s kojim su pokorili top-liste.

Već naredne, 2019. godine, rasprodali su 140.000 karata za svoje svirke i koncerte širom Italije i Evrope.

Evrovizijsku kartu dobili su pobedom na ovogodišnjem festivalu Sanremo s buntovničkom pesmom „Zitti e buoni“, što bi u slobodnom prevodu značilo „Ćuti i ponašaj se prihvatljivo“, ili žargonskim rečnikom „Ne talasaj i niko te neće dirati“.

Inače, frontmen benda Damiano, dečko koji je „pobrao“ brojne simpatije publike, rođen je u Rimu 8. januara 1999. godine u znaku Jarca. Odrastao je sa majkom o kojoj govori toliko lepo da ga u italijanskim medijima stalno pitaju o njoj i bratu.

Počinje da studira muziku, ali odustaje od fakuleta jer dobija priliku za učešće u svetski poznatom formatu X Factor, gde se Damiano predstavio sa svojim bendom Maneskin.

Iako su mnogi pričali da je David imao aferu sa basistkinjom benda, Viktorijom De Anđelis, sam pevač je porekao vezu izjavivši da će mu ona zauvek biti najbolji prijatelj.

Pre nego što je postao slavan, pevač je bio veren sa Lukrecijom Petrakom sa kojom je raskinuo veridbu 2017. godine.

Početkom 2021. godine, međutim, pojavile su se glasine o navodnoj vezi sa manekenkom Đorđom Soleri, koje je pevač potom potvrdio objavama na Instagramu, gde su njih dvoje zajedno, uz opis „Četiri godine kasnije“, dakle, njihova veza verovatno traje od 2017. godine.

Međutim, nedavno su svi zapazili i da se između srpske predstavnice Sanje Vučić i Damiana razvilo blisko prijateljstvo, što je nekoliko dana bila tema medija.

Sliku italijanskog pevača i Sanje Vučić pogledajte OVDE.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here