Tanjug
Aleksandar Vučić

Bivši zamenik načelnika BIA i nekadašnji državni sekretar u MUP-u Dragan Marković Markoni kaže da je, u vreme kada je na čelu Uprave kriminalističke policije (UKP) bio Rodoljub Milović, pokušano prisluškivanje sadašnjeg predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Marković je za “Politiku” rekao da je, osim Vučića, po naredbi UKP, na čijem je čelu tada bio Milović, 2012. godine zabeležen pokušaj prisluškivanja još jednog visokog zvaničnika, sada člana vlade.

On je dodao da je, čim su službenici BIA dobili informaciju da je pokušano prisluškivanje dva broja telefona, od kojih je jedan tada koristio Vučić, preduzeto sve da bi se taj podatak proverio.

– Pripadnici BIA odmah su preduzeli sve neophodne mere i radnje, pa su tako otišli u “Telekom” kako bi proverili po čijem nalogu je pokušano prisluškivanje dva pomenuta broja. Međutim, nijedan zahtev za takvim nalogom nije pronađen – rekao je Marković.

Agenti BIA su, kako je naveo, ostali da dežuraju u “Telekomu” tokom cele noći i narednog dana, u 7.30 časova, uočili su kurira MUP-a koji je iz UKP-a doneo potpisani zahtev da se ova dva broja “povlače”, odnosno da se više ne vrši njihova kontrola.

“Sada ne mogu da se setim ko je potpisao takav nalog, ali svi ti postupci nedvosmisleno su ukazivali da je postojala namera da tadašnji načelnik UKP-a Rodoljub Milović izvrši kontrolu i nadzor komunikacije Aleksandra Vučića. Ne postoji nijedno drugo logično objasnjenje za pisanje dokumenata kojim se Vučićev broj telefona povlači sa “mere”, naveo je Marković.

On je istakao i da je činjenica da je klan Darka Šarića, dok se Milović nalazio na čelu UKP-a, od sitnih dilera postao najozbiljnija kriminalna organizacija na Balkanu, ali i šire.

Marković je dodao da je imao informaciju da je Milović 2010. angažovao osuđivanog kriminalca da ga prati i osmatra s kim se sastaje tokom službene posete Beču u svojstvu državnog sekretara MUP-a.

– Do ovih podataka je došla BIA, prateći aktivnosti tog kriminalca zbog njegovih sumnjivih kontakata sa međunarodnim organizovanim kriminalom – rekao je Maković.

On je ocenio da se iz toga vidi da su Miloviću kao saradnici bili drži kriminalci nego kolege, ističući da nijedan zakon ne predviđa da se bez naloga tužioca prati državni funkcioner, a naročito ne da to rade kriminalci na stranoj teritoriji na račun privatnih interesa pojedinih pripadnika MUP-a.

“Iz tog razloga sam podneo krivičnu prijavu protiv Milovića”, rekao je Marković.

1 COMMENT

  1. Da nam je vise takvih policajaca kao sto je Milovic, Vucic i njegovi lopovi koji ojadise narod bi odavno bili u zatvoru.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here