EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO
Andrij Jermak

Kijevski politički analitičar Mihail Basarab smatra da je šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrej Jermak „siva eminencija“ u zemlji.

– U zemlji se pojavio vladar iz senke Andrej Jermak. Ovaj duet, koji čine predsednik Zelenski i šef njegovog kabineta, odlučno jača vlast – rekao je Basarab za list „Kraina“.

Analitičar konstatuje da ukrajinski predsednik u poslednje vreme deluje mnogo oštrije, kao i da je Zelenskom i Jermaku u planu da u Kijevu uspostave autoritarni režim.

Kako bi preuzeli vlast u svoje ruke, lider Ukrajine i njegov pomoćnik su smenili sa dužnosti uticajnog ministra unutrašnjih poslova Arsena Avakova, a sada nameravaju da sklone i predsednika Vrhovne rade Dmitrija Razumkova, zaključuje Basarab.

Andrej Ermak nalazi se na čelu kabineta Zelenskog od 11. februara 2020. godine, a takođe je član Saveta za nacionalnu bezbednost Ukrajine.

Podsetimo, u julu je saopšteno da ministar unutrašnjih poslova Ukrajine Arsen Avakov, veoma uticajna ličnost u Ukrajini, napušta svoju dužnost – na molbu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog.

1 COMMENT

  1. Могу они да се зову како хоће, али прави владари су Јевреји.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here