Ko laže Vučića, a koga on

0

Samo za lakoverne: Zlatko Minić
 

Reviziju tih privatizacija tražila je od Vlade Ivice Dačića još sredinom 2011. godine Evropska komisija koja je 2012. to uvrstila u prioritete. Krajem prošle godine Aleksandar Vučić, posle više najava, saopštio da je taj posao okončan.

 

Po penzijama umesto po krađi

Bilo je mnogo lakše smanjiti plate i penzije nego indeks
korupcije, a kad bi se on smanjio samo za jedan odsto to bi značajno povećalo bruto društveni proizvod. Korupcija, prožima sve sfere društva, pa tako i pravosuđe, koje praktično i nemamo, ono je rastureno, a ne može ni biti nezavisno, kad nema nezavisan budžet, kaže Milenović.

Milenovićeva, međutim, ističe da je Vučić obmanut, ukoliko mu je rečeno da su istrage završene.

– Savet je podneo dosta krivičnih prijava, a finalnih rezultata nema ni u jednoj. Na delu je kupoprodaja informacija i "putinovsko" rešavanje slučajeva u medijima – rekla je članica Saveta na skupu o borbi protiv korupcije u organizaciji Atlantskog saveta Srbije. Ona je podsetila da je svojevremeno ekspresno postupano po prijavi biznismena Milana Beka protiv pokojne Verice Barać.

Da javnost nije dobila pojedinačne odgovore o tome šta je urađeno, ukazuje Zlatko Minić iz organizacije Transparentnost Srbija.

– Saopštavani su samo zbirni rezultati u borbi protiv korupcije, i to tako što su prvobitno navedene ogromne sume, a već u sledećem obraćanju one su bile znatno manje, što navodi na pomisao da je reč o političkoj priči za impresioniranje javnosti – ocenio je Minić u izjavi za "Vesti".

On je ukazao da država mora da upozna javnost šta je od dokaza u korupcionaškim aferama našla, a ne da vlast zbrzano izlazi u javnost kako bi se stvorio utisak da su ti slučajevi rešeni.

 

Savetom protiv agencije

Agencija za borbu protiv korupcije trpi napade iz vlasti i sve se više marginalizuje, dok vladin Savet za borbu protiv korupcije dobija čudne ingerencije kojima treba da skrajne Agenciju, a da je i sam marginalizovan. Premijer vodi Koordinaciono telo za borbu protiv korupcije, ali nema efekata jer nisu uspostavljeni mehanizmi za njeno sprečavanje, kaže Minić.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here