MN Press/Foto: Marko Metlas

Trener Partizana Aleksandar Stanojević poručio je pred poslednji meč u 2020. godini da ga zanima samo timski učinak igrača, a ne sporadični “bljeskovi”.

To je strateg crno-belih rekao kada je upitan o učinku Lazara Markovića i njegovog gola protiv Voždovca u subotu na “krovu”.

– Prošli put sam pričao o tim stvarima. Lazar je dete Partizana, mnogo voli klub i imao je velikih pehova sa povredama. Igrao je na visokom nivou i u velikim klubovima, svaka čast na tome. Ali ja sam neko ko priznaje samo učinak. Nemam ništa od toga da bljesne na trenutak, a ne donosi nam ništa u kontinuitetu. Moraju igrači da se promene, tu mislim i na njega. Mora mnogo više da bude u treningu, da daje sebe kolektivu, a taj bljesak, to meni ne znači mnogo. Imate Asana koji je dao 11 golova ove polusezone, pobeđujemo, daje na treningu 200 odsto. To zahtevam od svakog igrača i ko to ne bude davao, neće nastaviti i biti sa nama – rekao je Stanojević.

Partizan će u sredu od 14 časova protiv lučanske Mladosti u Humskoj završiti turbulentnu godinu.

– Situacija je dobra, svi su spremni osim Bajbeka. I MIljković ima temperaturu, nije spreman i za njega je završena ova polusezona. Ostali su spremni, ali će biti teška utakmica jer su igrači glavama već ‘otputovali’. Voleo bih da nastavimo dobar niz.

Partizan je u seriji od sedam vezanih pobeda.

– Ako bude osma sutra, olakšaće. Znate svi da se u fudbalu posle jedne utakmice menjaju razmišljanja i stavovi. Sačekajmo sutra, pa ćemo videti u kom pravcu će ići prelazni rok.

Ko će igrati na poziciji desnog beka u izostanku Aleksandra Miljkovića?

– Imamo dilemu da li Banjak da bude tu, koji je odigrao dosta korektno u prošloj utakmici, ili Lutovac koji je ofanzivniji i to mu nije prirodna pozicija. Možemo da krenemo u jednom, a završimo u drugom stilu. Videćemo.

– Igrači ne smeju glavama da budu van terena, to je pogubno po nas, ne sme tako da bude. Ima 38 utakmica u sezoni i svaka je na život i smrt. Tako smo vaspitavani, tako se i ponašamo – rekao je Stanojević i rekao da će braniti Stojković.

O samoj ekipi Mladosti:

– Imaju iskusnog trenera, prepoznatljiv stil. Probaćemo na naš način da što više kretnjama bez lopte i našim stilom ih dobijemo.

Vrlo emotivno je Stanojević primio vest o smrti velikog prijatelja, kolege i bivšeg saigrača Zoltana Saba.

Oni su zajedno provodili dane u dresu Partizana, a sudbina je odlučila da jednu od poslednjih utakmica u životu Sabo kao trener vodi baš protiv Partizana i Stanojevića.

– Suvišno je bilo šta reći, ne može rečima da se opiše koliko smo svi potrešeni i koliko nam je teško palo. Videli smo se skoro. Svi smo u šoku, znali smo kakav je čovek bio, o njegovim kvalitetima ne treba ni pričati. Svi smo zatečeni i teško nam je palo to”, rekao je Stanojević.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here