EPA/ANDREW GOMBERT
Donald Tramp

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu najčešći je korisnik besplatnih usluga pranja veša Bele kuće, izvestio je „Vošington post“.

Iako je ova usluga dostupna svim stranim liderima, u tekstu se tvrdi da je Netanijahu jedini koji je često koristi, donoseći osoblju Bele kuće kofere pune prljavog veša.

„Netanijahu je jedini koji stvarno u koferima nosi prljav veš i ovde ga ostavlja na pranje. Nakon nekoliko dolazaka, postalo je jasno da to radi s namerom“, rekao je neimenovani američki zvaničnik listu.

Izraelski zvaničnici demantovali su navode da Netanijahu često koristi usluge pranja veša, nazivajući ih apsurdnim i pokušajem da bace senku na potpisivanje sporazuma o normalizaciji odnosa Izraela sa UAE i Bahreinom.

Međutim, kako se navodi, prilikom poslednje posete izraelskog premijera SAD on nije poneo kofere sa prljavim vešom jer upotreba usluge pranja veša u Beloj kući ograničena.

Podseća se da se Netanijahova praksa pod lupom javnosti našla još 2018. godine kada je Nir Hefec, medijski savetnik porodice Netanijahu, govorio o načinima na koje porodica premijera izbegava troškove.

– Na svakom putovanju se pojavi najmanje četiri ili pet kofera sa garderobom kojoj je potrebno hemijsko čišćenje, te su me novinari pitali o tome i ja sam proverio – nikakvih računa za hemijsko čišćenje nije bilo, nekako su to sakrili – rekao je Hefec.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here