EPA/Sergey Dolzhenko
Ukrajinska vojska

Neonacisti su u Odesi, po nalogu guvernera, minirali branu Hadžibej i planiraju da je dignu u vazduh, tvrdi načelnik Nacionalnog centra za kontrolu odbrane Ruske Federacije general-pukovnik Mihail Mizincev.

General je na konferenciji za novinare rekao da će zbog toga gusto naseljena područja zajedno sa meštanima biti u zoni poplava i nazvao ovu odluku “suludom”.

On je dodao da je neimenovani predstavnik Državne službe za vanredne situacije Ukrajine pokušao da spreči sprovođenje tog plana, ali je grubo i oštro prinuđen da se povuče i čak mu je prećeno likvidacijom, prenosi RIA Novosti.

Mizincev je rekao i da će plutajuće mine koje je Ukrajina postavila u Crnom moru stići do teritorijalnih voda Rumunije za četiri dana, a Bugarske za deset dana.

Federalna služba bezbednosti Rusije ranije je saopštila da je ukrajinska vojska nakon početka ruske operacije postavila oko 420 mina na prilazima lukama Odesa, Očakov, Černomorsk i Južni.

2 COMMENTS

  1. Boze, pa zasto to rade? Da ih nisu Rusi napali? Ili iz hobija? Zar imaju Rusi jos generala. Pet ih je platilo glavom. Jaooooo, sta Ukrajinci rade braci Rusima.Kako da im pomognemo? Da napadnemo Kosovo? Da odcepi Mile RS? To bi najbolje bilo. Pa gde se dedose ti Ruski i Srpski junaci? Da to za cas sredimo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here