EPA/Christian Bruna
Rjoju Kobajaši

Japanac Rjoju Kobajaši upisao je zlatnim slovima svoje ime u istoriju novogodišnje turneje “Četiri skakaonice”, pošto je sa sva četiri trijumfa došao do titule na prestižnom takmičenju.

 

Mladi Kobajaši je bio dominantan u Obersfdorfu, Garmišpartenkirhenu i Inzbruku, a bio je nedostižan i u austrijskom Bišfshofenu, gde je na suveren način trijumfovao i tako se pridružio Svenu Hanavaldu i Kamilu Stohu, koji su pre njega bili jedini sa sve četiri pobede na novogodišnjoj turneji.

Do pobede u Bišofshofenu Kobajaši je došao skokovima od 135 i 137,5 metara, čime je oduvao konkurenciju i pokazao da je nedodirljiv, a to mu je donelo 282 poena.

Iza njega su se našli Poljak David Kubacki, potom Austrijanac Štefan Kraft, dok se na četvrtom mestu našao Nemac Štefan Leje.

Ujedno, pobedom na novogodišnjoj turneji “Četiri skakaonice” Japanac se učvrstio na liderskoj poziciji u Svetskom kupu, pa ima veliku bodovnu prednost u odnosu na Poljaka Pjotra Žilu. Kobajaši je sakupio ukupno 1.098 bodova, 62 više od Markusa Ajzenbihlera i 83,9 više od Štefana Lejea.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here