Kobni minut pod vodom

0

 

U njegovu bitku za život, pored velikih napora lekara, porodice i prijatelja, uključili su se i njegovi drugari, koji su tokom celog dana u subotu, međusobno razmenjivali informacije, plakali i molili se za njega.

Podrška i na Fejsbuku
 

Drugari i poznanici povređenog folkloraša otvorili su na Fejsbuku stranicu za podršku, na kojoj svom drugu upućuju želje za što brži oporavak.

Dečak, čije lične podatke zbog molbe roditelja zasad ne možemo da objavimo, umalo se udavio na jednom od otvorenih bazena, gde je bio sa đacima i nastavnicima svoje škole. Incident se dogodio oko 8.50 u petak ujutru, dok je on sa svojim školskim drugovima bio u vodi. O njima je trebalo da brinu obučeni spasioci i njihovi nastavnici.

 

Prema pisanju lokalnog "Brimbenk lidera", dečaka je bio pod površinom vode u besvesnom stanju, to su primetili spasioci, izvukli ga napolje i odmah počeli sa reanimacijom. Posle šest minuta vratio mu se puls.
 

Ubrzo su stigla i kola Hitne pomoći i dečaka, koji je davao znake života, u kritičnom stanju, prevezli su na odeljenje intenzivne nege Kraljevske bolnice u Melburnu.
Didri Anderson, predstavnik "Sent Albans rekreativnog centra", u izjavi za "Lider" kaže, da je, prema izjavama svedoka, dečak ispod površine vode proveo oko jedan minut. Ona navodi da su decu, dok su boravila u bazenu, pazili obučeni spasioci i nastavnici.
 

Prekinuli probu

– Pred sam početak probe folklorne grupe "Morava" u sali CŠO "Sveti Đorđe" u Sent Albansu, saznali smo za ovaj nesrećni slučaj. Odmah smo prekinuli sa probom, a deca su počela da plaču kada su čula šta se dogodilo. Odlučili smo da ga posetimo u subotu – rekao nam je koreograf Slobodan Benđo, koji je u ime folkloraša "Morave" nastradalom dečaku preneo njihove želje za oporavak.

U izjavi za iste lokalne novine, Stiven Ford, iz ekipe Hitne pomoći, koja je izuzetno brzo stigla do bazena, navodi da su po dolasku zatekli spasioce koji su grčevito pružali prvu pomoć dečaku.
 

– Spasioci su punih šest minuta pružali prvu pomoć besvesnom dečaku, sve dok nije došla Hitna pomoć koja je ustanovila da mu se vratio puls – izjavio je on.
Didri Anderson pohvalila je pravovremenu akciju zaposlenih na bazenu i velike napore Hitne pomoći.
 

– Bili su veoma uznemireni zbog incidenta, zbog čega smo im pružili svu pomoć koju smo mogli – rekla je Andersonova.
 

Nastradali je i u subotu bio u veštački izazvanoj komi, a prema informacijama do kojih smo došli bilo je pozitivnih pomaka u njegovom oporavku.
Veliki broj njegovih drugara sa koreografom Slobodanom Benđom, obišao je svog druga koji se borio za život u šok-sobi Kraljevske bolnice u Melburnu.
 

Pored velikog broja prijatelja i članova porodice, dečaka je u bolnici obišao i lokalni sveštenik protojerej-stavrofor Borislav Petrović. Pored njega, i mnogi parohijani crkveno-školske opštine, koje je dotakla ova nesreća, bili su sve vreme u molitvi sa njim.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here