Potpredsednik Vlade Dritan Abazović je kazao da neće zbog istrage reći koga je posetio u spuškom zatvoru, ali je rekao da je sa tom osobom razgovarao u vezi ubistva Duška Jovanovića i da je o svemu obavestio tužilaštvo, sud, Biro za operativnu koordinaciju službi bezbednosti, Komisiju za praćenje istraga napada na novinare i imovinu medija i porodicu ubijenog urednika “Dana”.

– Kome je u interesu da spreči rešavanje slučaja ubistva Duška Jovanovića moraće da odgovori javnosti. Indikativno je što su se određene političke strukture udružile i pružaju zaštitu licima odgovornim za taj slučaj iz kriminalnih struktura – naveo je Abazović.

Abazović je ranije danas rekao je da je posetio jednog stanovnika Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) nakon što je od tog “kriminalca dobio pismo o jednom važnom slučaju”.

– Dobio sam pismo. Obavestio tužioca, dobio dozvolu od Višeg suda i posetio ga – rekao je on.

Tada je rekao se radi o veoma važnom slučaju i da neće reći koga je posetio, a da oni koji insistiraju na tome opstruiraju taj slučaj.

– Pošto se ta priča sad aktivira, onda je to verovatno i želja. Ako se bude upropastio, ja ću onda reći sve detalje, pa neka javnost sudi o mojim postupcima i postupcima Demokrata – poručio je Abazović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here