Koha: Haradinajev kabinet potrošio više od pola miliona evra na ručkove

Vestionline, Tanjug
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Bivši premijer privremenih prištinskih institucija, Ramus Haradinaj i njegovi saradnici su tokom nepune dve godine na vlasti potrošili gotovo 700.000 evra samo na ručkove, piše prištinska Koha.

Navodi se da je tačan iznos tog troška 672.223 evra, kao i da je za ukupne troškkove iz kosovskog budžeta izdvojeno pet miliona evra.

Ovi podaci su, piše Koha, dati u izjavi o izdacima, koji prosleđen iz vlade, a na osnovu zahteva za pristup javnim informacijama.

Koha piše da nadležne institucije nisu u predviđenom roku dostavile traženu informaciju, te da su to učinili tek nakon žalbe podnete Zaštitniku građana.

Navodi se i da dostavjeni podaci nisu u skladu sa zahtevom, jer predstavljaju zbirni izdatak za neke kategorije koje ukljucuju sve zaposlene u kabinetu, ali ne i troškove koje je napravio samo Haradinaj.

Na osnovu zvaničnih podataka, kabinet premijera je potrošio ukupno 4,885.189 evra, od kojih je samo za ručkove potrošeno 672.223.14, dok je za snabdevanje hranom i bezalkoholnim pićima potrošeno i više od toga – 688.224,39 evra.

2 KOMENTARA

  1. Šta ga sad napadaju.Pa morao je da časti svu evropsku i američku ološ da bi za Kosovo nešto dobio.Sad je on jadnikkriv.Ne sekiraj se brale obriši žv,ale.Nisi ti ništa ni bolji ni gori od tih tu koji sad su tobož neka vlast.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime