pixabay.com

Usvojite najbolje prehrambene navike kako biste ojačali mišiće nakon navršenih 50 godina. Kako ulazite u poznije godine, vaše telo počinje da prolazi kroz neke promene na koje možete uticati zdravom ishranom i vežbanjem.

Naši mišići mogu prirodno početi da slabe s vremenom, što će trening snage učiniti ključnim. Ali kako možete da poboljšate svoj put do izgradnje jačih mišića na zdrav, održiv način?

Jedna od promena koje možete da napravite je usvajanje nekih dnevnih prehrambenih navika koje mogu pomoći telu da ojača i izgradi mišiće kada vežbate. Evo šta kažu o prehrambenim navikama koje mogu pomoći da izgradite jače mišiće nakon 50. stručnjakinje Ejmi Gudson i Kortni D’Anđelo.

1. Konzumirajte visokokvalitetne proteine ​​uz svaki obrok i međuobrok

Protein je ključna hranljiva materija u izgradnji jačih mišića i poboljšanju celokupnog zdravlja, ali dobijanje dovoljno proteina tokom dana može biti izazovno.

2. Konzumirajte visokokvalitetne proteine ​​nakon vežbanja

Ne samo da je važno unositi dovoljno proteina tokom dana, već je unos dovoljno proteina posle treninga ključan za izgradnju mišića i postizanje rezultata.

3. Jedite celovite žitarice

Još jedna važna prehrambena navika koju možete usvojiti kako biste izgradili više snage je da budete sigurni da konzumirate dovoljno celovitih žitarica, posebno kao zamenu za rafinisane ugljene hidrate.

4. Dodajte antioksidanse svojoj rutini ishrane

Drugi važan deo izgradnje snažnih mišića je davanje telu hranjivih materija koje su mu potrebne za pravilan oporavak nakon treninga. Uključivanje dovoljno antioksidansa u svoju dnevnu ishranu može pomoći u tome.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here