Srpski sportisti imaju mnogo navijača širom sveta. Iako mnogi nisu ni čuli za Srbiju ili je čak i mešaju sa Sibirom i Sirijom, zahvaljujući Novaku Đokoviću sad je nešto jasnija slika gde se nalazimo i odakle dolazimo.

 

Zahvaljujući društvenim mrežama možemo umnogome doprineti popularnosti kako osoba tako I određenih brendova. U neku ruku srpske sportiste možemo smatrati kao brend u svetu, a mi smo izdvojili deset najbolje “rangiranih” srpskih sportista na Instagramu.

Novak Đoković (@djokernole)

Naravno, bez ikakve sumnje najviše pratilaca na ovoj društvenoj mreži je najbolji svetski teniser – 5.5 miliona

Ana Ivanović (@anaivanovic)

Naša bivša igračica belog sporta prati kolegu u stopu, doduše ima četiri miliona manje pratilaca – 1.5 miliona.

Nemanja Matić (@nemanjamatic)

Momak sa Uba je fudbaler koji ima najviše pratilaca na Instagramu. Naime, član Mančester junajteda ima 1.3 miliona pratilaca.

Luka Jović (@lukajovic_35)

Fudbaler koji je definitivno obeležio ovu nedelju. Doskorašnji igrač Ajntrahta potpisao je ugovor sa Realom što mu je očigledno doneo još veću popularnost na Instagramu, pre svega navijača “kraljevskog kluba” – 1.1 miliona.

Dušan Tadić (dt10_official)

Fudbaler Ajaksa jedan je od fudbalera koji je poslednji poklekao pred društvenim mrežama i otvorio nalog na Instagramu. Za kratko vreme je uspeo da prikupi broj pratilaca – 633.000 pratilaca.

Bogdan Bogdanović (@bogdanbogdanovic)

Na šestom mestu najpraćenijih srpskih sportista našao se i Bogdanović, očigledno košarkaš koji zavređuje pažnju kako obožavala igre pod obručima, verovatno i lepšeg pola – 527.000 pratilaca.

Duško Tošić (@duskotosic)

Još jedan srpski fudbaler je pronašao svoje mesto, ovog puta Tošić. Nekadašnji fudbaler crveno-belih uspešno gradi karijeru i van granica Srbije, što pokazuje i broj pratilaca – 501.000 pratilaca.

Ivana Španović (@ivanaspanovic)

Tek druga dama koja se našla na ovoj listi, najbolja je srpska atletičarka. Ivana Španović često učestvuje u akcijama koje povezuju sport i decu, pa i ne čudi što mnogi dečaci i devojčice žele da kao i Ivana briljiraju u atletskim dvoranama – 443.000 pratilaca).

Marko Grujić (@grujicmarko)

Mladi fudbaler pažnju na sebe skrenuo je igranjem u Crvenoj zvezdi ali i osvajanjem zlatne medalje na Mundijalitu 2015. godine. Danas, Grujić je igrač Herte (pozajmica Liverpula) i uvek se navijači raduju kad ga vide na terenu – 426.000 pratilaca.

Boban Marjanović (@boban)

Još jedan košarkaš koji nastupa u NBA uspeo je da “pokupi” velik ibroj pratilaca. I pored košarke, popularni Bobi uspeva i van parketa da oduševi navijače, pre svega igranjem u filmu zajedno sa Kijanu Rivsom – 424.000 pratilaca)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here