Pixabay.com

Američka kompanija Secure Data Recovery sprovela je istraživanje među 2.200 ljudi u vezi sa najčešćim načinima na koji su oštetili svoje telefone i prenosive računare.

Prema tim podacima, najveći neprijatelji prenosivih uređaja su – padovi. Skoro polovina (46 odsto) osoba kojima su laptopovi oštećeni i morali su da ih nose na popravku upravo su to naveli kao glavni razlog oštećenja njihovih uređaja.

Takođe, 33 procenta ispitanih imali su problema sa svojim uređajima zbog prosipanja pića. Imajte to na umu svaki put kada pijete kafu, vodu, čaj ili neko drugo piće i držite ga pored prenosivog računara. Samo je jedan neoprezan pokret, vas ili vašeg kolege/koleginice, dovoljan da se sadržaj čaše ili šolje prospe po tastaturi ili ekranu, prenosi Zimo.

Osim pića, problem je i hrana, pa je 30 odsto njih kao razlog oštećenja računara izdvojilo prosipanje hrane po njima. Zbog velikih oštećenja laptopova, na kraju je skoro 40 odsto ispitanih moralo da zameni svoj računar i kupi novi laptop.

Najčešća oštećenja pametnih telefona odnose se na lomljenje ekrana (što se dogodilo u čak tri četvrtine oštećenja), zatim padovi (46%) i takođe prolivanje pića po telefonu – 43 procenta.

Što se najneobičnijih situacija sa oštećenjem uređaja tiče, iz ove kompanije kažu da je jednoj osobi uništen uređaj kada ga je udario los dok je vozio bicikl, jednoj osobi je telefon pao u sneg, dok ga je čistio pa ga je uništio lopatom, a nije se dobro proveo ni vlasnik prenosivog uređaja kojem je zamorče uriniralo po tastaturi i na kraju mu spržilo hard disk.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here