pixabay.com

Ovi znaci umišljaju dijagnoze, a sada u vreme pandemije njima je sigurno najteže.

Najviše se boje bolesti:

1. Devica
Devica je najveći hipohondar Zodijaka. Najčešće ćete je sresti u Domovima zdravlja i bolnicama. Stalno ide na neke preglede i umišlja da je bolesna. U nekim slučajevima to može preći i u opsesiju.

Zato stalno čisti svoj dom, svako malo pere ruke, boji se virusa, bakterija, obavezno se vakciniše protiv gripe i zatvara se u kuću kada krene val bolesti – od crevnih viroza do virusnih oboljenja. I kada vam treba pomoć jer imate visoku temperaturu, neka vam ne pada napamet pozvati Devicu. To bi je čak moglo i uvrediti.

2. Jarac
Njima je najteže izaći na kraj s vlastitim strahovima. A jedan od njih je i strah od bolesti. Sve je u redu dok je zdravlja – reći će vam Jarac. No njegov strah od bolesti je toliko jak da se s njim ne mogu suočiti, pa će izbegavati doktore.

No to ga neće omesti da surfuje po internetu i traži objašnjenja za simptome koje oseća u svom telu. I od obične crevne viroze začas će umisliti da boluje od raka debelog creva. Panično se boji nemoći, a bolest je za njega upravo to. Nesposobnost da bude samostalan i da ne zavisi ni od koga.

3. Ribe

Ribe su sklone umišljanju stvari. Imaju bujnu maštu i često vide ono i čega nema. Tako je i s bolestima. Lako padnu pod uticaj panike, pa će i u ovoj epidemiji koronavirusa pronaći razlog zašto nešto ne mogu učiniti.

Otići će na bolovanje, osamiti se i izbegavati kontakte s drugim ljudima. Ribe nekad potajno uživaju u nemoći, pa im hipohondrija nekad dobro dođe kao izgovor. Vole da se netko brine o njima, sklone su samosažaljevanju, pa umišljanje bolesti za njih ima itekako smisla.

4. Rak
Za razliku od njegovih prethodnika hipohondara, on ne razmišlja o bolestima, sve dok se ne pojave neke ozbiljnije zdravstvene smetnje. E tada nastaje panika.

Zna da ne sme surfovati po internetu jer će tako doći u posed informacija koje mogu upućivati na najgore. Čak su i skloni sakriti od drugih da nešto nije u redu i da se ne osećaju najbolje. No strah od najgoreg mu ne da mira. Zbog svoje preosetljivosti i sklonosti zamišljanju najgorih scenarija, hipohondrija ih retko može zaobići.

5. Vaga

Vage nisu paničari kad je u pitanju zdravlje, no zdravstvene smetnje i sklonost umišljanju bolesti im pomaže u nečemu. Reč je o privlačenju pažnje. Pogledaj me, pomogni mi, budi uz mene, voli me – bolest Vagama služi iz tih razloga.

Stoga će nekad kašalj pretvoriti u ozbiljan bronhitis, a temperaturu u opasnu upalu pluća, nadajući se da će oni koji su joj bitni potrčati prema njoj i paziti ju i maziti. No doktoru neće otići, osim ako stvari ne odu predaleko. Reći će, nije to ništa, proći će, samo budi uz mene, to me leči.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here