pixabay.com

Koka-kola je saopštila da će otpustiti 2.200 svojih radnika širom sveta, među kojima polovinu ovog broja čine njeni zaposleni u SAD.

Osim turističkog i ugostiteljskog sektora, pandemija koronavirusa je žestoko pogodila i proizvođače pića. Naime, prodaja alkoholnih pića je u oštrom padu zbog zatvaranja kafića i noćnih klubova, ali i flaširana voda i sokovi su svojevremeno beležili bolje dane.

Sada i najpoznatiji proizvođač gaziranih sokova na svetu otpušta 2.200 zaposlenih ali, kako kaže, pre svega zbog reorganizacije. Koka-kola navodno želi da unapredi efikasnost svog proizvodnog i distributivnog lanca.

Ipak, američki mediji pišu da je i ova kompanija beležila velike gubitke u 2020. godini, pre svega zbog zatvaranja bioskopa, sportskih stadiona i sl. Između jula i septembra ove godine njeni prihodi su pali za devet odsto u odnosu na isti period lane.

1 COMMENT

  1. Ovo je moj prvi komentar na javnim im stranicama a možda i poslednji.Ako koka kola prestane da se proizvodi,kazite vi meni sa cim ce moja zena posle da pere WC solju???!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here